TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

Tässä tietosuojakäytännössä kerromme, kuinka käytämme tietojasi. Kerromme mitä henkilötietoja keräämme, kuinka pidämme ne turvassa ja kuinka varmistamme yksityisyydensuojasi. Lisäksi kerromme keräämiimme henkilötietoihisi liittyvistä oikeuksistasi.

Tämä käytäntö koskee sinua, jos ostat tai käytät mitä tahansa tuotteitamme tai palvelujamme, jos vierailet myymälöissämme tai verkkokaupassamme tai käytät mobiililaitettasi. Käytännössä käsitellään seuraavia tietoja:

• KEITÄ OLEMME
• KERÄÄMÄMME HENKILÖTIETOTYYPIT
• KUINKA KÄYTÄMME HENKILÖTIETOJA
• KENELLE LUOVUTAMME HENKILÖTIETOJA
• HENKILÖTIETOJEN SIIRROT
• EVÄSTEIDEN KÄYTTÖMME
• KUINKA SUOJAAMME HENKILÖTIEDOT
• KUINKA KAUAN SÄILYTÄMME HENKILÖTIETOJA
• SINUN OIKEUTESI
• OIKEUDELLISET PERUSTEET HENKILÖTIETOJEN KÄYTÖLLE
• KUINKA VOIT OTTAA MEIHIN YHTEYTTÄ
• LINKIT MUILLE VERKKOSIVUILLE
• KÄYTÄNNÖN PÄIVITYKSET

KEITÄ OLEMME

IP-Agency Finland Oy on yhtiö, jonka kotipaikka on Suomi (johon viitataan tässä käytännössä sanalla "me" tai "meille").

Ymmärrämme, että tietosuoja ja henkilötietojesi turvallisuus ovat erittäin tärkeitä asioita. Olemme sitoutuneet ylläpitämään verkkosivuillamme vierailevien käyttäjien luottamusta pitämällä henkilötiedot turvassa ja kunnioittamalla yksityisyyden suojaan liittyviä oikeuksia.

Käsittelemme aina tietojasi oikeudenmukaisesti ja lainmukaisesti ja olemme sitoutuneita olemaan avoimia keräämistämme tiedoista ja niiden käytöstä.

Emme vuokraa tai myy henkilötietojasi muille organisaatioille tai yrityksille.

KERÄÄMÄMME HENKILÖTIETOTYYPIT

Saatamme kerätä sinusta seuraavia tietoja:

• nimesi
• ikäsi tai syntymäaikasi
• sukupuolesi
• yhteystietosi (posti-, laskutus- ja toimitusosoitteet, puhelinnumerot ja sähköpostiosoite)
• ostos- ja tilaustietosi
• tiedot sinulle tarjoamistamme palveluista
• verkkosivuillamme tekemäsi selaustoiminnot
• käyttäjätilisi kirjautumistiedot, kuten käyttäjänimesi ja salasanasi
• pankkitilisi tai maksukorttisi tiedot ostaessasi tai tilatessasi tuotteitamme tai palveluitamme
• viestintä- ja markkinointimieltymyksesi
• kiinnostuksen kohteesi, mieltymyksesi, palautteesi ja kyselyvastauksesi
• sijaintitietosi
• IP-osoitteesi
• laitetunnuksesi ja muita tietoja, kuten laitteen merkki ja malli sekä käyttämäsi sovellukset
• viestisi ja viestintäsi meidän kanssamme
• julkisesti saatavilla olevat henkilötiedot, mukaan lukien tiedot, jotka olet jakanut julkisilla alustoilla ja sosiaalisessa mediassa.

Voimme kerätä edellä mainittuja henkilötietoja suoraan sinulta esimerkiksi määrittäessäsi käyttäjätilin verkkosivuillemme tai lähettäessäsi sähköpostia asiakaspalvelutiimillemme. Muita henkilötietoja kerätään epäsuorasti, esimerkiksi tietoja selaus- tai ostostoiminnastasi. Saatamme kerätä henkilötietoja myös kolmansilta osapuolilta, joille olet antanut suostumuksesi tietojen luovutuksesta meille tai julkisesti saatavilla olevista lähteistä.

KUINKA KÄYTÄMME HENKILÖTIETOJA

Keräämiämme tietoja voidaan käyttää seuraaviin tarkoituksiin:

• tarjotaksemme sinulle tuotteita ja palveluita
• käsitelläksemme tilauksesi
• käsitelläksemme maksusi tai antaaksemme sinulle hyvityksen
• hallitaksemme käyttäjätiliäsi tai -tilejäsi
• hallinnoidaksemme palkitsemis- tai kanta-asiakasohjelmia, joihin olet osallistunut
• vahvistaaksemme henkilöllisyytesi ja varmistaaksemme, että asiakkaamme ovat aitoja
• havaitaksemme tai ehkäistäksemme rikollisuutta tai petoksia ja muihin vastaaviin tarkoituksiin
• suorittaakksemme tilastollisia analyysejä
• tehdäksemme markkinatutkimusta
• ymmärtääksemme sinua paremmin asiakkaana
• mukauttaaksemme ostokokemustasi
• räätälöidäksemme sinulle verkkosivujamme
• parantaaksemme palvelujamme
• ottaaksemme sinuun yhteyttä tuotteisiin ja palveluihin liittyen
• tarjotaksemme sinulle verkkomarkkinointia
• pystyäksemme vastaamaan kysymyksiisi ja ratkaisemaan mahdolliset ongelmat
• hallitaksemme asiakaspalveluumme liittyvää vuorovaikutusta kanssasi.

Käytämme henkilötietojasi ainoastaan markkinointitarkoituksiin suostumuksellasi. Voimme tehdä sen sähköpostin välityksellä tai sosiaalisen median kautta tai muulla sähköisellä tavalla. Pyrimme kertomaan sinulle vain niistä tuotteista ja palveluista, joista olet kiinnostunut tai jotka ovat sinulle tärkeitä.

Voit muokata markkinointiasetuksiasi milloin tahansa. Sinulla on myös oikeus milloin tahansa päättää olla vastaanottamatta markkinointiviestejämme. Voit tehdä sen seuraavasti:

• muuttamalla käyttäjätilisi tai -tiliesi markkinointiasetuksia
• napsauttamalla sähköpostiviestin Peruuta tilaus -painiketta
• ottamalla meihin yhteyttä (katso kohta "KUINKA OTTAA MEIHIN YHTEYTTÄ")

Emme lähetä sinulle markkinointiviestejä, jos kiellät sen.

Vieraillessasi verkkosivuillamme käytämme palveluntarjoajia, kuten Google Analyticsiä ja Sumo Logicia kerätäksemme internet-lokitietoja ja tietoja vierailijoiden käyttäytymismalleista. Teemme tämän ymmärtääksemme paremmin, kuinka vierailijat käyttävät verkkosivujamme. Tätä tietoa käsitellään ainoastaan tavalla, josta ei voi tunnistaa ketään.

KENELLE LUOVUTAMME HENKILÖTIETOJA

Teemme yhteistyötä kumppanien, toimittajien, palveluntarjoajien ja virastojen kanssa ja saatamme joutua luovuttamaan henkilötietosi niille tarjotaksemme tiettyjä palveluja. Teemme kuitenkin niin vain, jos kyseiset tahot täyttävät tietojenkäsittelyä koskevat standardimme ja ne ovat vahvistaneet, että käytössä on asianmukaiset tietosuoja- ja tietoturvatoimenpiteet. Jaamme heidän kanssaan ainoastaan ne tiedot, jotka ovat välttämättömiä, jotta he voivat tarjota palveluitaan meille tai suoraan sinulle. Heidän kanssaan solmimamme sopimukset estävät heitä käyttämästä henkilötietojasi muihin tarkoituksiin. Tällaisia kumppaneita ovat seuraavat:

• Toimittajakumppanit - luotettavat kumppanit, jotka toimittavat tuotteita ja palveluja puolestamme
• Toimituskumppanit - jotta voit vastaanottaa tilaamasi tuotteet
• Maksupalveluntarjoajat - jotka ottavat vastaan maksuja ja hallinnoivat niitä
• Luottotietokeskukset - jotka varmistavat, että pystyt suoriutumaan tarjotusta luotosta ja estävät petokset
• Markkinointiyritykset - jotka auttavat meitä hallitsemaan sähköistä viestintää kanssasi
• IT-yritykset - jotka tukevat verkkosivujamme ja tietojärjestelmiämme

Emme muutoin luovuta henkilötietojasi muille.

Emme myy tai vuokraa asiakastietojamme muille organisaatioille markkinointitarkoituksiin.

HENKILÖTIETOJEN SIIRROT

Jos tilaat meiltä jotakin ja olet maan Suomi ulkopuolella, siirrämme henkilötietosi Suomeen.

Vaikka henkilötietojasi säilytetään maan Suomi datakeskuksissa, meidän on joskus välttämätöntä jakaa henkilötietosi Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolelle, jotta voimme toimittaa sinulle tuotteita, tarjota sinulle palveluja tai siirtää henkilötietosi toimittajille tai palveluntarjoajille, jotka sijaitsevat ETA:n ulkopuolella tässä tietosuojakäytännössä kuvattuja tarkoituksia varten. Näin toimitaan yleensä silloin, kun joko sinä, toimitusosoitteesi tai palveluntarjoajamme sijaitsevat ETA:n ulkopuolella.

Jos näin tapahtuu, henkilötietoihisi sovelletaan yhtä tai useampaa laissa säädettyä suojatoimenpidettä. Varmistamme, että siirto suoritetaan tietosuojalain mukaisesti ja että kaikki henkilötietosi pysyvät turvassa. Vakiokäytäntömme on käyttää kyseisissä siirroissa vakiotietosuojalausekkeita tai varmistaa, että toimittajamme allekirjoittavat erillisen tietosuojasopimuksen (kuten Yhdysvaltojen Privacy Shield -menettely). Sääntelyviranomaiset ovat hyväksyneet nämä menettelyt, jotta voidaan varmistaa, että käytössä on riittävät suojatoimet.

EVÄSTEIDEN KÄYTTÖMME

Sivustomme käyttävät tietojen keräämiseen evästeitä.

Tämä pitää sisällään tiedot verkkosivuillamme vierailevien käyttäjien selaus- ja ostokäyttäytymisestä. Keräämme tietoja vierailluista sivuista, ostetuista tuotteista ja verkkosivuillamme tapahtuneesta toiminnasta.

Saat lisätietoja evästeitä koskevista käytännöistämme.

KUINKA SUOJAAMME HENKILÖTIEDOT

Olemme sitoutuneet pitämään henkilötietosi turvassa ja suojelemaan niitä käyttämällä asianmukaisia turvatoimia. Käytössämme on seuraavat turvatoimet:

• tietojen salaus
• turvatoimet tietojärjestelmiemme suojaamiseksi ulkoisilta hyökkäyksiltä
• pääsynhallinta tietojärjestelmiimme
• järjestelmien ja tietojen looginen erottaminen
• järjestelmiin tunkeutumisen testaaminen
• sisäiset tietoturvamenettelyt
• työntekijöidemme henkilötieto- ja tietoturvakoulutus
• turvallisuusarvioinnit kaikille palveluntarjoajille, jotka saattavat käsitellä henkilötietojasi

Emme koskaan pyydä sinua antamaan salasanaasi tai luottokortti- tai maksutietojasi sähköpostitse.

KUINKA KAUAN SÄILYTÄMME HENKILÖTIETOJA

Jollei laki näin edellytä, emme säilytä henkilötietojasi pidempään kuin on välttämätöntä tässä tietosuojakäytännössä määritettyihin tarkoituksiin.

Erityyppisiin tietoihin sovelletaan eri säilytysajanjaksoja, mutta pisin henkilötietojen säilytysjaksomme on tavallisesti 3 vuotta.

SINUN OIKEUTESI

Sinulla on seuraavat oikeudet:

Oikeus tarkastella omia henkilötietoja

Voit pyytää meitä vahvistamaan, mitä henkilötietoja meillä on sinusta ja kuinka käytämme niitä. Jos velvollisuutemme on antaa sinulle kopio henkilötiedoistasi, teemme sen maksuttomasti.

Oikeus oikaista omia henkilötietoja

Voit pyytää meitä päivittämään tai korjaamaan vanhentuneet tai virheelliset henkilötiedot, jotka meillä on sinusta.

Oikeus henkilötietojen poistamiseen

Voit pyytää meitä poistamaan tiedot, jotka meillä on sinusta, jos kyseisiä tietoja ei enää tarvita tarkoituksiin, joita varten ne on kerätty, jos käsittelymme on sääntöjenvastaista sekä tietyissä muissa olosuhteissa.

Oikeus lopettaa henkilötietojen käsittely tai rajoittaa sitä

Voit vastustaa henkilötietojesi käsittelyämme, jos meillä ei ole oikeutta käsitellä niitä enää tai jos käsittelymme perustuu oikeutettuun etuumme (profilointi mukaan luettuna), joka on oikeuksiesi vastainen. Sinulla on myös oikeus tietojesi poistoon, jos olemme säilyttäneet niitä liian kauan tai rajoittaa tietojen käsittelyä, jos olet kiistänyt tietojen oikeellisuuden, vastustanut tietojen poistamista ja haluat meidän säilyttävän tiedot, jotta voit tehdä, käyttää tai puolustaa oikeudellisia vaateita tai jos olet vastustanut tietojen käsittelyä samaan aikaan kun päätös oikeutetun edun vastaisuudesta on vireillä.

Oikeus peruuttaa suostumus

Jos olet antanut meille suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn, voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa, mukaan lukien oikeutesi lopettaa markkinointiviestinnän vastaanottaminen.

Oikeus tietojen siirtoon

Jos olet antanut meille tiedot jäsennellyssä, laajasti käytössä olevassa ja koneella luettavassa muodossa, jota me käsittelemme automaattisella tavalla, voit vastaanottaa ne vakiomuodossa tai pyytää meitä siirtämään nämä tiedot toiselle palveluntarjoajalle.

Oikeus olla olematta automaattisen päätöksenteon kohteena

Et saa olla ainoastaan automaattisen käsittelyn perusteella tehtävän päätöksenteon kohteena, profilointi mukaan luettuna, ellei tämä ole välttämätöntä meidän kanssamme tehdyn sopimuksen solmimisen tai toteuttamisen kannalta tai jos sen on valtuuttanut sääntelyviranomainen tai se perustuu nimenomaiseen suostumukseesi.

Jos sinulla on kysyttävää oikeuksistasi tai haluat käyttää niitä, ota meihin yhteyttä (katso kohta "KUINKA OTTAA MEIHIN YHTEYTTÄ").

Ennen kuin annamme henkilötietoja sinulle tai puolestasi toimivalle toiselle henkilölle, saatamme pyytää sinulta todisteen henkilöllisyydestäsi ja riittäviä tietoja kanssamme käydystä vuorovaikutuksesta henkilötietojesi löytämiseksi.

Sinulla on myös oikeus tehdä kantelu tietosuojaviranomaiselle, jos mielestäsi olemme käsitelleet henkilötietojasi tietosuojalainsäädännön vastaisella tavalla. Yleensä tämä tehdään maassa, jossa asut tai jossa lainmukaisia oikeuksiasi on loukattu.

OIKEUDELLISET PERUSTEET HENKILÖTIETOJEN KÄYTÖLLE

Meidän on esitettävä oikeudelliset perusteet henkilötietojen käsittelyllemme.

Keräämme ja käytämme henkilötietojasi, koska se on välttämätöntä seuraaviin tarkoituksiin:

• oikeutettujen etujemme takia (kuten jäljempänä esitetään)
• jotta kykenemme toimittamaan tilatut tuotteet teille
• käyttääksemme sopimusperusteisia oikeuksiamme ja muutoksenhakukeinoja
• noudattaaksemme lainmukaisia velvoitteitamme.

Yleensä lainmukainen peruste henkilötietojesi käsittelylle on se, että se on välttämätön oikeudellisen etumme kannalta. Näitä ovat:

• tuotteiden ja palvelujen myyminen ja toimittaminen asiakkaillemme
• tilausten ja asiakaskyselyjen käsitteleminen
• palautusten ja hyvitysten hallinta
• asiakkaidemme, työntekijöidemme ja muiden henkilöiden suojeleminen
• tuotteidemme ja palvelujemme myynninedistäminen, markkinointi ja mainonta
• yksilöllisesti kiinnostavien ja räätälöityjen mainosviestien lähettäminen asiakkaillemme
• palkitsemis- ja kanta-asiakasohjelmien hallinnointi
• asiakkaidemme käyttäytymisen, toiminnan ja mieltymysten ja tarpeiden ymmärtäminen
• olemassa olevien tuotteiden ja palveluiden parantaminen
• uusien tuotteiden ja palveluiden kehittäminen
• oikeudellisten velvoitteidemme ja sääntelyvelvoitteidemme noudattaminen
• rikosten, petosten ja epäsosiaalisen käytöksen estäminen, tutkiminen ja havaitseminen
• asiakaskontaktien, -kyselyiden, -valitusten ja riitojen käsitteleminen
• asiakkaiden vakuutusvaatimusten hallinta
• asianmukaisten oikeussuojakeinojen käyttäminen kolmansia osapuolia vastaan
• meitä vastaan tehtyjen oikeudellisten vaatimusten tai lainvalvontatoimiten käsitteleminen
• asiakkaitamme, kollegoitamme, osakkeenomistajiamme ja muita sidosryhmiä koskevien velvoitteidemme täyttäminen.

KUINKA VOIT OTTAA MEIHIN YHTEYTTÄ

Jos haluat käyttää oikeuksiasi (saat lisätietoja kohdasta "SINUN OIKEUTESI") tai sinulla on kysyttävää tai haluat tehdä valituksen tästä käytännöstä tai henkilötietojen käsittelytavastasi, voit ottaa meihin yhteyttä seuraavilla tavoilla:

• Sähköpostitse: info(a)hobbybox.fi
• Postitse: Tietosuojavaltuutettu, IP-Agency Finland Oy, Pavintie 2, 01260 Vantaa.

LINKIT MUILLE VERKKOSIVUILLE

Saatamme tehdä yhteistyötä luotettavien palveluntarjoajien kanssa tarjotaksemme sinulle lisää tuotteita ja palveluja. Voimme aika ajoin tarjota sinulle linkkejä muille verkkosivustoille, jotka eivät ole hallinnassamme.

Näissä tapauksissa emme ole vastuussa mistään ongelmista, jotka liittyvät henkilötietojesi käsittelyyn näillä verkkosivuilla tai ongelmista verkkosivujen sisällössä tai tuotteissa tai palveluissa, joita kyseiset verkkosivut tarjoavat tai toimittavat.

Nämä verkkosivut eivät ole omistuksessamme eivätkä meidän operoimiamme ja ne ovat vastuussa henkilötietojen käsittelystä omien tietosuojakäytäntöjensä mukaisesti. Suosittelemme, että tarkistat jokaisen verkkosivuston tietosuojaa koskevat käyttöehdot nähdäksesi, kuinka henkilötietojasi käytetään kyseisillä verkkosivuilla.

KÄYTÄNNÖN PÄIVITYKSET

Tämä käytäntö on päivitetty viimeksi 26.6.2018