Kasvihuoneet

Hakuehtoihin sopivia tuotteita ei löydy.

Usein kysyttyjä kysymyksiä kasvihuoneista

Mitä hyötyä kasvihuoneesta on?

Kasvihuoneen käytön etuina on muun muassa pidempi kasvukausi kuin avomaalla, lämpötilan ja ilmankosteuden säätömahdollisuus sekä hankitun pinta-alan monipuoliset käyttömahdollisuudet. Voit esimerkiksi kätevästi kasvattaa kasvihuoneessa avomaan vihannesten taimet, siirtää huonekasvisi kesänviettoon piristämään kasvihuonetta tai käyttää kasvihuonetta oleskelutilana ja laittaa sinne muutamia kukkia silmänruuaksi.

Kasvihuone tarjoaakin monipuoliset mahdollisuudet kasvien kasvatukseen aina kukista yrtteihin ja vihanneksiin sekä muihin hyötykasveihin. Voit viljellä koko kasvukauden säästä riippumatta ja lisäksi kasvien kasvu on myös nopeampaa kuin avomaalla!

Mitä kasvihuoneessa voi kasvattaa?

Kasvihuone tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia! Kasvihuoneessa onnistuu niin vihannesten, yrttien kuin vaikka kukkienkin kasvatus. Monet vaativammatkin kasvit, esimerkiksi lämpötilan suhteen, onnistuvat helposti kasvihuoneessa. Kasvihuone mahdollistaa myös taimien näppärän kasvatuksen avomaata silmällä pitäen. Myös kesäkukkia voi esikasvattaa kätevästi kasvihuoneen säädeltävissä kasvatusolosuhteissa.

Mistä lähteä liikkeelle? Vaivattomia peruskasviksia omaan kasvihuoneeseen ovat esimerkiksi tomaatti ja kurkku. Jos haluat jotain nopeaa ja helppoa, niin salaatti, pinaatti tai vaikka persilja antavat nopeasti satoa.

Mihin kasvihuonetta voi käyttää?

Kasvihuone taipuu moneksi. Voit käyttää sitä luonnollisesti erilaisten kasvien, yrttien, kukkien ja taimien kasvatukseen. Kaunis lasinen kasvihuone taipuu myös helposti nätiksi oleskelutilaksi. Voit myös yhdistää nämä kaksi ja nauttia vaikka teehetkiä yrttien ja kukkien keskellä!

Entäpä talvella? Ei huolta, kasvihuoneelle löytyy käyttöä ympäri vuoden! Yksinkertainen käyttötarkoitus on tehdä kasvihuoneesta talveksi varastohuone. Voit siirtää sinne näppärästi kaikki pihasi kesätavarat ja kalusteet talvehtimaan.

Miten valitsen kasvihuoneen?

Kasvihuonetta valitessa on hyvä miettiä etukäteen, millaiseen tarpeeseen kasvihuone on tulossa, ja minne se sijoitetaan. Osta myös mieluummin vähän turhan iso kuin liian pieni kasvihuone. Tyhjä tila on helpompi hyödyntää myöhemmin kuin yrittää lisätä tilaa jo hankittuun kasvihuoneeseen.

Ota ainakin huomioon:

  • Käyttötarkoitus: oleskelutilaksi, kasvihuoneeksi, pieneksi yrttihuoneeksi vai kenties kaikkea näitä?
  • Sijoituskohde: miten isolle/pienelle pihalle, millaiseen maastoon?
  • Työskentely- ja säilytystilat: paljonko tarvitset työtilaa esimerkiksi taimien istuttamisessa ja toisaalta paljonko tarvikkeesi vaativat säilytystilaa (kastelukannut, ruukut, mullat yms.)

Lasi vai polykarbonaatti kasvihuone?

Kannattaa miettiä, mihin käyttötarkoitukseen kasvihuonetta on pääasiallisesti ajatellut. Lasinen kasvihuone on kaunis, tyylikäs ja pitkäikäinen, ja sopiikin jos haluat esimerkiksi tehdä kasvihuoneesta myös samalla rentouttavan oleskelutilan. Toisaalta lasi ei eristä niin hyvin, se vaatii varjostusta auringonpaahteessa ja se on materiaalina painavaa ja hankalampaa asentaa. PC-levyt ovat myöskin pitkäikäisiä, niillä on erinomainen lämmöneristyskyky ja materiaali hajottaa auringonsäteet, joten kasvihuone harvemmin tarvitsee varjostusta. Materiaali ei ehkä ole niin tyylikäs kuin läpinäkyvä lasi, mutta erityisesti pelkkään kasvihuonekäyttöön materiaali on mitä erinomaisin. Entäpä talvella? Ei huolta, kasvihuoneelle löytyy käyttöä ympäri vuoden! Yksinkertainen käyttötarkoitus on tehdä kasvihuoneesta talveksi varastohuone. Voit siirtää sinne näppärästi kaikki pihasi kesätavarat ja kalusteet talvehtimaan.

Jos haluat hyödyn irti molemmista vaihtoehdoista, niin valitse yhdistelmäratkaisu! Esimerkiksi valikoimastamme löytyvä Lykke kasvihuone Hybrid:in seinien karkaistut lasilevyt tarjoavat kauniin esteettömän näkymän kasvihuoneeseen ja antavat kasvihuoneelle tukevuutta ja turvallisuutta. Samalla taas PC eli polykarbonaattikatto pehmentää valoa ja vangitsee lämpimän ilman paremmin kasvihuoneeseen.
payments-logo
© 2021 Hobbybox.fi