Lähestymiskiekot

Lähestymiskiekot eli midarit

Midareita, eli midrange-kiekkoja, käytetään yleensä keskimatkan heittoihin, kun halutaan lähestyä koria.

Ne ovat profiililtaan puttereita hieman ohuempia ja niissä on leveämpi reunus, minkä ansiosta niiden lentomatkaan saadaan pituutta.

Taitavan heittäjän käsissä draivereilla heitetään pisimmät heitot ja midareilla jatketaan lähestymistä.

Midareita on hiukan helpompi käsitellä kuin draivereita niiden kokonaispaksuuden ja reunan paksuuden vuoksi.

Midareita käytetään yleensä 50-100 metrin heittoihin pelaajista riippuen.

Yli 30€ tilauksiin ilmainen toimitus!

Nouseva

Rajaa tuotteita

 1. Viking Discs Armor Axe
  Viking Discs Armor Axe
  14,90 €
  • Lähestymiskiekko (Stable mid-range)
  • Vakaa ja suora lentorata
  • Nopeus 4 | Liito 3 | Vakaus 0 | Feidi 1
Nouseva

Oikean lähestymiskiekon valinta

Kiekon ali- ja ylivakaus ovat tärkeimpiä lentorataa määritteleviä termejä myös lähestymiskiekoissa. Kun oikeakätinen pelaaja heittää rystyheiton, kiekko pyrkii kääntymään vasemmalle luonnollisen lentoratansa lopussa. Mitä enemmän kiekko pyrkii kääntämään vasemmalle oikeakätisen rystyheitossa, sitä ylivakaampi kiekko on.

Ylivakaiden kiekkojen heittäminen vaatii hyvää tekniikkaa ja nopeaa lähtönopeutta, joten ne ovat usein kokeneempien harrastajien ja ammattilaisten valinta. Heille ylivakaammat kiekot tarjoavat luotettavamman lentoradan huonommissakin sääolosuhteissa. Vastaavasti alivakaat kiekot ovat helpompia heittää, koska ne eivät ala oikeakätisen rystyheitolla heti kääntymään vasemmalle ja lentävät näin ollen pidemmälle.

Kiekon paino

Midareissa aloittelijan valinta on jokin kolmesta vaihtoehtoluokasta: 150 class, 151-164 grammaiset tai 165-169 grammaiset. Ammattilaiset ja kokeneemmat harrastajat valitsevat tästä luokasta yleensä raskaimmat 170-180 grammaiset, koska ymmärtävät kiekon lentorataa ja sen käyttäytymistä. Painavemmat midarit eivät hätkähdä kovempaakaan vetoa ja tuulta.

Kiekon muovilaadut

Frisbeegolfkiekkojen muovilaadut vaihtelevat suuresti. Kiekkoja valitessa on hyvä päättää haluaako kiekolta enemmän grippiä vai kestävyyttä. Kalliimmissa kiekoissa nämä tekijät usein yhdistyvät. Lento-ominaisuuksissakin voi olla jonkun verran eroja. Parhaan muoviseoksen löydät itsellesi kokeilemalla.